Workshops

 

Hoe word ik een gids?

Of ben ik dat al?

Vergroot in deze workshop je bewustzijn en impact als gids.

Het gezin waarin je opgroeit – en alles wat je daardoor aan hulpbronnen meekrijgt of juist niet - is heel bepalend voor de kansen die je krijgt in de rest van je leven, op allerlei gebieden: inkomen, gezondheid, opleiding, welzijn, en nog veel meer. Naast het gezin is ook de buurt of wijk waarin iemand opgroeit van belang: de sociale en fysieke voorzieningen die daar aanwezig zijn, of juist ontbreken, kunnen kansengelijkheid versterken of afremmen. Dat is een hardnekkig patroon. Maar soms loopt het anders. Dan neemt een gezin, jongere of ouder in een omgeving waar de kansen niet voor het oprapen liggen een ander pad dan je zou verwachten. Hoe komt dit nu? En wat kunnen we hiervan leren? Wat werkt? Wat we al wel weten: gidsen spelen hierbij een belangrijk rol. Natascha Notten vertelt je hier graag over en onderzoekt op een interactieve manier wat die gidsfunctie inhoudt en wat jij daarin zou kunnen betekenen.

Wordt ook een gids voor een ander! Of ben je dat al?

In deze workshop leer je van onderzoeker en spreker dr. Natascha Notten wat een gids is, en waarom gidsen zo belangrijk zijn.
Bovendien ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met de vragen:

  • Wie was een gids voor mij?
  • Voor wie zou ik een gids kunnen zijn?
  • Hoe doe ik dat dan?

 

 

Aanvraag

Voor het verzorgen van een workshop binnen of vanuit je organisatie kun je contact opnemen via: nataschanotten@gelijkschap.nl

 

Gidsen

"Maar er was een leerkracht die er zelfs een stokje voor heeft gestoken om mijn vader zover te krijgen dat ik naar de brugklas ging in plaats van de huishoudschool.”

Gidsen

“Ja, ze heeft mij ruimte gegund en dat is iets wat mensen in een afhankelijkheidspositie heel vaak niet gegund krijgen terwijl ze dat wel heel vaak nodig hebben.”

Gidsen

"Als je ouders er niet helemaal achter staan of die willen wat anders dan is het wel lastig om te zeggen: ik doe het toch"


Gidsen

“Er was een opbouwwerker die mij een vrijwilligersklus aanreikte. Hier wilde ik eerst niks van weten, maar later voelde dit bijzonder. Iemand die in mij geloofde”.

Gidsen

"Maar uiteindelijk heeft dus mijn mentor ervoor gezorgd dat ik wel naar mbo 4 kon. Omdat hij zei van: mbo 3 dat wordt hem gewoon bij jou niet, om dat je daar je gaat vervelen"


Gidsen

“Het gezien worden en kansen krijgen zijn twee dingen die belangrijk zijn. Met al je talenten en harde werk kan je pas kansen nemen als je ze krijgt, maar daarvoor moet je eerst gezien worden.”